Celje in povezanost s Slovenijo

Celje avtocestaVsi dobro vemo, da je Celje dobro povezano z vzhodno in zahodno Slovenijo, kar pa ne moremo rečti za preostale dele naše preljube države. Kar pa se bo z razvojem tretje razvojne osi spremenilo. No vsaj upamo.

Za Celje bi bilo najbolje, da bi bil priključek za Velenje oziroma Koroško čim bližje mestu, kar pa ni nujno, da se bo zgodilo. Vse bolj kaže na to, da bo priključeš za Koroško v Šentrupertu, kar pa je kar velik ovinek za Celjane in za Korošce (in Velenjčane).

Tako bi Celjani, ki se odpravljajo v Velenje ali Koroško, potrebovali kar dosti časa, da premagajo to daljavo. Ob tem se postavi vprašanje, ali ne bo enostavneje in verjetno tudi hitreje v Velenje ali Koroško priti kar po stari cesti. Ampak kaže, da se bomo s tem morali kar sprijazniti.

Izgradnja trase Celje – Novo mesto

Vsekakor pa bi morali poskrbet, da se kaj podobnega ne zgodi pri razvoju druge polovice tretje razvojne osi in sicer s povezavo Celje – Novo mesto. MO Celje je zato pozvala vlado, da bi to traso čim prej uvrstila v prostor in sicer tako, da bi lahko z izgradjo pričeli najkasneje do leta 2022.

Celju pa se obeta izguba še enega priključk in sicer iz smeri Kozjanskega, saj bi radi lokalni prebivalci, da je priključek v Dramljah. Ali se bo to res zgodilo, bo treba počakati še nekaj časa, saj končne odločitve še niso padle.